Booni-ideoita?

Yleiseen keskusteluun Pathfinderistä ja Societystä.
General discussion about Pathfinder and Society.
Avatar
Agape
Venture-Captain
Viestit: 1191
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:35
Paikkakunta: Oulu

Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Agape »

Paizolan salaisilla voorumeilla aukesi juuri threadi, jossa kysellään ideoita ensi seasonin pelaajabooneja varten.

PFS/SFS/ACG booni-ideoita tänne suht nopealla aikataululla niin pistän ne eteenpäin!

Millaisia booneja itse haluaisit saada? Kaikki ideat käy.
Pathfinder Society Venture-Captain
Paras tapa pelata pöytäroolipeliä on maksimoida toisten hauskuus.
PFSOulu ( at ) gmail . com
Irkissä Agape (IRCnet, Quakenet, Synirc)

Avatar
veltzeh
Viestit: 99
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 13:32

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja veltzeh »

No, itse kun tykkään rotubooneista, niin… Toisaalta niiden hienous alkaa kieltämättä väljähtyä, jos niitä tulee liikaa, joten ehkä olisi hyvä säätää jonkinlainen ”maksimissaan kaksi rotuboonia vuodessa” tms.

Kaikkein surullisimmat boonit lienevät ne, jotka antavat tyyliin +2 diploon Länsi-Katapeshin gnolleja vastaan. Niitä ei koskaan tule vastaan ja jos tuleekin, niihin todennäköisesti ei käytetä diploa. Toisaalta sitten, jos sitä oikeasti pääsee käyttämään, on kyllä hienoa, mutta se pitäisi etukäteen tietää, että voi tulla oikealla hahmolla skenuun.

Uudelleenpeluuboonit ovat myös suht kivoja, mutta niitäkään ei saisi tulla liian montaa.

Joku käyttökelpoinen esine olisi kyllä ihan kiva boon. Voisivat olla vaikka uniikkeja esineitä!

Avatar
Shinae
Viestit: 443
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:31
Paikkakunta: Kokkola

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Shinae »

PFS:
1. Itse toivoisin eksoottisia mounteja tai yleensä enemmän mounteja valittavaks mille tahansa rodulle. Nykyinen mount booni on vain tietyille roduille oma erikoinen mount, mut ois hienoa jos normi hevosen tai suden sijasta vois valita jotain ihan muuta, joka ei ole rotusidonnainen. Esim. ihmis paladinille merikilpikonna tai jotain muuta kivaa.

2. Tietyistä moduuleista/skenuista on saanut kivoja booneja, joilla voi käyttää muutamia kertoja jonkun NPC:n modifiereita skilli heitoissa. Ois kiva saada vastaavia ihan booneina. Esim. Olet tutustunut ystävälliseen naapurin mummoon ja voit käyttää hänen yrttitietoutta apunasi ja heittää Heal tai Craft: Alchemyä mummon modifierilla. Esim. Heal +12 Craft: Alchemy +15 ja boonissa ois about 3 käyttökertaa.

3. Custom esineitä. Joissain skenuissa ja moduuleissa on hienoja custom itemeitä. Useimmat jopa RPG superstar kisojen parhaimpien tekemiä. Olis hienoa jos ois booneja, jotka unlockais tiettyjä taikaesineitä ostettavaksi omalle hahmolle.

ACG:
1. Challenge booneja. Pitää pelata tietyt pelit vaikeammalla tavalla. (Extra location, ei healingiä yms.) ja rewardina ois esim skill featiä. Jos failaa niin booni mennyttä. =)
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!" - Ikivanha Golarionlainen sanonta.
Hahmot (•̀ᴗ•́)و ̑̑

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 201
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 16:38

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert »

Muinaiset "profikoita jännäaseisiin"-boonit oli varsin toimivia, koska niitä muisti ylipäänsä käyttää. Samoin "tässä lisää eläinkumppaneita tms. listallesi".

Yleisesti ottaen boonit, jotka voi vaan laittaa hahmolle ja sit ne on käytössä on parempia kuin boonit, jotka toimii vain tietyssä tilanteessa, jälkimmäisiä ei ikinä muista käyttää.

Avatar
Shinae
Viestit: 443
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:31
Paikkakunta: Kokkola

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Shinae »

Olisko joskus aika unlockata Archetypejä tai kokonaisia Classejä rotujen sijasta booneilla?

Lisäänpä tähän vielä, että ois kiva saada rotu booneja muutenkin kuin GM booneina. Tuntuu, että ei-GM:t jäävät monesti ilman. Nykyinen skinwalker booni, tosin askel parempaan suuntaan, kun sen voi antaa kaverillekkin.
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!" - Ikivanha Golarionlainen sanonta.
Hahmot (•̀ᴗ•́)و ̑̑

Gastogh
Viestit: 43
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 14:23

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Gastogh »

- Saat, tehtävänannon kuultuasi mutta ennen kuin olet heittänyt mitään, vaihtaa skenuun tuotavaa hahmoa siihen sopivaksi kunhan sinulta itseltäsi löytyy joku sopiva.

- Hyväntahtoisesta ämppäristä tulee ilmainen Foreign Contact-vanity kyseiselle alueelle.

- Superior Body Retrieval Squad: jos kuolet ja ruhoasi hakemaan joudutaan lähettämään toinen ryhmä, ne tekevät tehtäväsi loppuun. Jos missasit primary success conditionin, he suorittavat sen. Jos olisit saanut alle puolet skenun rahoista, saamasi osuus nousee puoleen.

- Uniikkeja esineitä!

- ☐☐☐ (Coneissa jaettava ei-hahmokohtainen player boon) Kun joudut teknologiaskenuun, voit rastittaa yhden edeltävistä laatikoista. Kun teet näin, saat käyttää lopun skenun ajan taitojasi tavalliseen tapaan, aivan kuin kampanjan laatuvalvonta olisi tehnyt työnsä kunnolla eikä päästänyt läpi Technologist-featia.

- Aspis Badge: Loottaat kuolleen Ass Piss-agentin pronssimerkin. Saat +4 Disguiseen esittääksesi Ass Piss-agenttia.

Avatar
Graicav
Venture-Agent
Viestit: 383
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 16:31
Paikkakunta: Oulu

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Graicav »

Kaikki passiiviset boonit ovat hyviä! Ei mitään käyttökertoja. Ihan vain vaikka "+2 perceptioniin metsässä" -tyylinen tai "+2 dmg vs dragons".

Sitten myös tykkään että saisi ostaa halvemmalla chronicle sheeteistä stuffia (tämä onkin jo periaatteessa tarjolla) ja ei haittaisi vaikka tulisi boonin muodossa mahdollisuus ostaa esim. mikä tahansa wand partial chargeilla tai wand/scroll isommalla caster levelillä.

Kolmantena tuli mieleen, että kumuloituvat boonit ovat myös upeita: +1 dmg vs aspis agents tai ihan vaikkapa +1 bluff vs aspis agents; aina kun olet pelannut skenun jossa on vedetty sellaisia dunkkuun niin saa ruksittaa boksin/kirjoittaa skenun nimen. Jokainen box antaa damagea/skillbonusta lisää.

Tuossapa oma inputti sen paremmin jäsentelemättä.

Avatar
TheRiska
Venture-Agent
Viestit: 493
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 12:51
Paikkakunta: Oulu

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja TheRiska »

Näin pelkän pelaajan roolissa voin sanoa että nuo rotu-boonit on kyllä aika vaikeita saada. Eipä ole hirveesti tullu vastaan (ollenkaan). Niitä kyllä toivoisin vaikka ihan rsp-boonina, tosin kenties harvinaisena sellaisena. Itselläni on toisessa tekstipohjaisessa roolipelissä kissa joka ei juurikaan osaa muuta kuin tanssia, mutta haluaisin tosi kovasti tuoda hänet PFS maailmaan.

Mielenkiintoiset animal companionit, familiarit, mountit yms. matkakumppanit olis kivoja. Pseudodragon familiar oli kiva idea, mutta miksi sen pitää olla hahmosidonnainen hahmoon jolle en todellakaan dippaa tasoa wizardia tai muuta casteria. No ainakin freddie sai kävelevän puunsa (frodo ja ent).

Siinäpä pari ideaa näin aluksi.

Avatar
Gomis
Venture-Agent
Viestit: 562
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 06:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Gomis »

Passiiviset boonit Jotka Vaan On on aina miellyttävämpiä, koska niiden olemassaolon muistaa. Minä en ainakaan muista mitään torstaibonuksia joita voi käyttää vain yhden kylän yhden lähiön yhden puliukon kanssa.

Animal companion, familiar, mount, weapon proficiency jne. boonit on ehkä mielenkiintoisimpia, mutta tässä on jo monia muitakin hyviä ehdotuksia!

Avatar
Agape
Venture-Captain
Viestit: 1191
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:35
Paikkakunta: Oulu

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Agape »

Iloinen yllätys tämä vastausmäärä!

Pistän huomenna ensimmäisen satsin palautetta sisään. Senkin jälkeen saa antaa ideoita. Lähetän toisen palautepostauksen ylöspäin jos/kun tulee vielä lisää ideoita.

Kerro tästä threadista myös kaverillesi, joka lukee vain oman alueensa foorumia!
Pathfinder Society Venture-Captain
Paras tapa pelata pöytäroolipeliä on maksimoida toisten hauskuus.
PFSOulu ( at ) gmail . com
Irkissä Agape (IRCnet, Quakenet, Synirc)

Avatar
Kohtalo
Venture-Agent
Viestit: 564
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 17:12

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Kohtalo »

Minulla ei hirveästi ole kokemusta pelaajabooneista, enemmän löytyy noita GM booneja nurkista, joten en osaa sanoa onko nykyiset boonit hyviä. Ainakin boonit mitä löytyy on olleet aika surkeita eikä niitä ole tullut käytettyä.

Yleisesti toivoisin boonien innostavan pelaamaan, kuten avaamalla mahdollisuuksia mitä normaalisti ei olisi tai antamalla jonkin mukavan pienen mekanismin mitä toteuttaa pelaamisen ohessa. Tai olemalla vaan varsin persoonallisia.

Mielestäni paras booni mitä minulta löytyy on mahdollisuus ottaa favorite enemyksi aspisagentit ja toivoisin vastaavanlaisia booneja jotka muokkaisivat jotain classin abilitiä eli voisivat toimia miniarkkityyppeinä esim. Vaihtaisi slayerin sneak attackit alkemistin pommeksi.

Boonit jotka antavat ilmaisia/halvempia kuoleista herätystä, body recoverejä tai ihan rerolleja ovat toki mukavia, mutta samalla vähän kuin saisi kattiloita joululahjaksi: hyödyllisiä, mutta vähän tylsiä.

Booneja jotka hyödyntävät downtimeä voisi olla enemmän, esim. Sulla on jokin suurempikin projekti mihin tuhlata aikaa ja day jobin sijaan voisit tehdä jotain skilli chekkejä sen edistämiseksi tai vaikka rakastat uhkapelaamista ja skenun lopussa jos saat prestigen niin voit pistää sen likoon ja day jobin yhteydessä heittää d10 lisäksi. Riippuen tuloksesta day jobin tuotot tuplataan, pregtige menee ja sekä prestige että tulot menee.

Eksoottisen animal companionit, familiarit jne. ovat ihan hauskoja, mutta niitä toisaalta löytyy jo liuta ja ongelmana on, että valinnoista on surkeita, joten ois ihan mukava saada booni mikä huonoista otuksistakin ihan hyviä, että niitä kehtais mukaan ottaakin.

Myös kronikoista löytyvää tavaraluetteloa voisi hyödyntää esim. Voit ostaa wandin 10 latauksella, mutta vain jos kronikoista löytyy vastavaalla taijalla varustettu scrolli.

Tossa nyt vähän epämääräisesti mitä booneista ajattelen.

LittleLilyKitty
Viestit: 302
Liittynyt: 05 Helmi 2017, 23:29
Paikkakunta: Kokkola

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja LittleLilyKitty »

Itse olen sen verran vasta-alkaja, että booneja ei ole tullut kovin monesti käytettyä. Mitä nyt selailin omia boonejani niin eniten innostusta herätti:

- Rotubooni(t). Tää oli yksi suurimmista kannustimista GM-urani aloittamiseen (se kai oli tuon boonin tarkoituskin). Olis kyl kiva, jos jollain tapaa muutkin kuin GM:t voisi päästä noihin käsiksi. Yks tapa vois olla vaikkapa arvonta esim. spessuun osallistuvien kesken (vaikka sillai että kaikki heittää d100 ja suurin/pienin voittaa boonin).

- Elemental affinity boonit ja muut sellaiset, jotka vaikuttaa tulevissa skenuissa. Ja enemmän niitä juttuja, joihin noi affinityt sun muut vaikuttaa.

- Uniikit itemit. Niitä lukee aina mielenkiinnolla ja ne on tavallaan kivoja matkamuistojakin käydyistä seikkailuista.

Liputan myös "lisää vaihtoehtoja mount/familiar/eidolon/companion/class/archetype-listalle"-ehdotuksen puolesta.

Sitten tuli kans sellainen idea mieleen, että vois olla joskus kiva factioneihin liittyviä booneja. Esim. jonkin sortin hieno titteli ei sovereign court-skenuissa (ja jotain etuisuuksia samalla), mahdollisuus vapautua vankilasta liberty edge-skenuissa, alennusta tuotteista exhange-skenuissa jne. Nää vois olla myös sellaisia että factioon kuuluvat saisi jotain lisäplussaa, esim. hienomman tittelin tai enemmän alennusta tai jotain.

Tässähän oli jo jotain inputtia. Toivottavasti ainakin joku meidän ehdotuksista (hirmusesti hyviä ehdotuksia ihmiset on laittaneet) toteutuu. :)

Avatar
VitunSuoPaska
Viestit: 192
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:41

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja VitunSuoPaska »

- Build-enablereita/elämän helpottajia: Esim. unchained roguen minor/major magic haluamaasi spelliin boonista. yhdellä boonilla vaikka minor, kahdella lapulla major. (kuinka kätevää ois kun ei esim monkilla tarviis aina pyytää jotain aktivoimaan sauvaa kun vois vaan heittää ite sen mage armorin.)

- Slowitus insentiivejä lisää: tällä hetkellä näitä taitaa olla 2? prosperity/sen cloonit ja fangwood keep. Esim. joka 6 skenun välein voit ottaa hahmolle yhden favored class bonuksen lisää vois olla aika mielenkiintoinen.

- temaattisia perma bonuksia hahmolle jotka lisäävät flavoria: esim. "I hate magic" +2 dmg vs spellcasters.

- hyöty/haitta combinaatioita: esim. -3 caster levels and DC , your spells get +1 damage per die. tai you may combine a spell with metamagic feat you have and cast it as a standard action but the spell suffers -1 caster level and DC(the spell level is increased as normal.) tai permanent -1 to hit but +2 to damage.

Nopeasti nämä ideoin niin balance on kyllä ihan perseellään =D mutta suuntaa antavia kuitenkin.
I am not crazy; my reality is just different from yours.

Avatar
Graicav
Venture-Agent
Viestit: 383
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 16:31
Paikkakunta: Oulu

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Graicav »

Pitääpä vielä VSP:n innostamana lisätä, että ilmainen täysi retrain boonina olisi hyvä! Kaksi hahmoa kaipailis sellaista ;)
Ja jos ei kokonaan ilmainen, niin vaikkapa "maksaa 8 prestigeä eikä ollenkaan rahaa". Joku järkeistävä rajoitus voisi tietty olla, esim. rodun pitäisi pysyä samana.

Traittien ilmainen vaihto olisi myös hyvä juttu, niille kun ei tainnut olla edes retrain -mahdollisuutta.

Avatar
Shinae
Viestit: 443
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:31
Paikkakunta: Kokkola

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Shinae »

Full-rebuild ois kyl hieno joskus saada. Kaikilla on pilalle menneitä buildeja ja nerfatuja hahmoja.

Kannatan myös tuota Kohtalon wandi boonia. Ois hieno ostaa enemmän kakkos tai kolmos levelin wandejä, mutta 50 chargen wandit on melko kalliita. Isomman caster levelin wandit ois kans kivoja.
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!" - Ikivanha Golarionlainen sanonta.
Hahmot (•̀ᴗ•́)و ̑̑

Avatar
Agape
Venture-Captain
Viestit: 1191
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:35
Paikkakunta: Oulu

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Agape »

itse asiassa ilmainen full retrain on jo olemassa oleva GM booni, ikävä kyllä se on ollut viime kausina saatavilla vain hyvin korkean tierin coneissa (iirc tier 1 gencon)
Pathfinder Society Venture-Captain
Paras tapa pelata pöytäroolipeliä on maksimoida toisten hauskuus.
PFSOulu ( at ) gmail . com
Irkissä Agape (IRCnet, Quakenet, Synirc)

Avatar
veltzeh
Viestit: 99
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 13:32

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja veltzeh »

Graicav kirjoitti:
30 Kesä 2017, 11:31
Pitääpä vielä VSP:n innostamana lisätä, että ilmainen täysi retrain boonina olisi hyvä! Kaksi hahmoa kaipailis sellaista ;)
Sorelev niiiiiin kaipaa tätä. On aika käsittämätöntä, miten vaikeaa on retrainata ninja rogueksi, vaikka synergiaa tippuu korvista.

Eldrik
Viestit: 295
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 01:10

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Eldrik »

Kaikki skenuthan tulee tietenkin aina pelattua ihan väärillä hahmoilla, niin olisi kiva saada kiertoon jotain millä saa kronikoista siirrettyä esineitä tai booneja toiselle hahmolla. Juuri näitä animal companioneita ja uniikkeja tavaroita. Tietenkin tämän toisen hahmon pitäisi olla varmaan vähintään samalla tasolla tai ainakin skenun tierissä.

Avatar
Kohtalo
Venture-Agent
Viestit: 564
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 17:12

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Kohtalo »

Noita turhia booneja on parikin kappaletta, joten ois mukava jos niitä voisi uhrata parempaan booniin, kuten juuri retrainiin.

Myös ihan hauska ois booni, joka antaisi tehdä "unchained" ninjan.

Avatar
Shinae
Viestit: 443
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:31
Paikkakunta: Kokkola

Re: Booni-ideoita?

Viesti Kirjoittaja Shinae »

Eldrik kirjoitti:
02 Heinä 2017, 16:17
Kaikki skenuthan tulee tietenkin aina pelattua ihan väärillä hahmoilla, niin olisi kiva saada kiertoon jotain millä saa kronikoista siirrettyä esineitä tai booneja toiselle hahmolla. Juuri näitä animal companioneita ja uniikkeja tavaroita. Tietenkin tämän toisen hahmon pitäisi olla varmaan vähintään samalla tasolla tai ainakin skenun tierissä.
Tämä ois hienoa. Mulla on yks hahmo jolla ei oo familiaria, mutta jolla on about kolme uniikkia improved familiar boonia skenuista. Mitä noilla hienoilla skenu booneilla tekee, jos ei etukäteen tiedä tuoda niihin oikeaa hahmoa. Pitää replay booni käyttää tai GM-tähti jos joskus aikois hyötyä niistä.

Kivoja booneja, mutta ihan sattumaa tuotko niihin skenuihin sopivan hahmon.
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!" - Ikivanha Golarionlainen sanonta.
Hahmot (•̀ᴗ•́)و ̑̑

Vastaa Viestiin