Foorumi spam

Yleiseen keskusteluun Pathfinderistä ja Societystä.
General discussion about Pathfinder and Society.
Avatar
Shinae
Venture-Agent
Viestit: 437
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 02:31
Paikkakunta: Oulu

Foorumi spam

Viesti Kirjoittaja Shinae » 04 Maalis 2017, 22:06

Oulun lodgea on tänään vaivannut spam-aalto ja laitoin pari ip-rangea toistaiseksi bänniin kokonaan. Toivottavasti ei vaikuta oikeisiin käyttäjiin.

Jos jostain syystä et pääse foorumille ja ip bänni vaikuttaa sinuun, niin koitetaan ratkaista asia, kun ylläpito hoitelee spammin katsomallaan tavalla.
"Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!" - Ikivanha Golarionlainen sanonta.
Hahmot (•̀ᴗ•́)و ̑̑

cheant
Site Admin
Viestit: 442
Liittynyt: 05 Helmi 2017, 22:37
Paikkakunta: Tampere

Re: Foorumi spam

Viesti Kirjoittaja cheant » 06 Maalis 2017, 20:41

Hitpoint viikonlopun lauantaina spammia näyttää joo tulleen urakalla, selvästi enemmän kuin koko foorumin olemassaoloaikana sitä ennen. Onneksi valvojia oli kuitenkin hereillä ja asia hoitui (kaikki ylläpitäjät ryhmän jäsenet kun olivat Hitpointissa...).

Tällä hetkellä kun ei ole varsinaista ongelmaa sen suhteen ollut niin rekisteröinti on pidetty helppona ja kaikki ovat heti päässeet kirjoittamaan viestejä miten tahtovat. Jos spammistä näyttää tulevan ongelmaa niin voidaan ottaa käyttöön uusien käyttäjien ryhmä, joilta voidaan normi foorumeille postaaminen estää tai alkaa vaatimaan sähköpostivarmistus tai ylläpitäjän hyväksyntä uusille jäsenille.

Kumpikin niistä vain omalta osaltaan todennäköisesti nostaisi kynnystä alkaa foorumia käyttämään uusilla oikeillakin käyttäjillä, joten kovin innoissaan en ole kumpaakaan ottamassa käyttöön, jos spammiongelma ei jatku. Helppo lähestyttävyys on kuitenkin yksi keino joka auttaa houkuttelemaan uusia pelaajia.

Mielipiteitä siitä pitäisikö jo nyt alkaa rajoituksia laittamaan saa esittää.

Sang
Viestit: 412
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 07:26

Re: Foorumi spam

Viesti Kirjoittaja Sang » 06 Maalis 2017, 20:54

Samantyyppinen yksinkertainen ymmärtämistä vaativa tehtävä kuin Pelilaudassa oli käytössä voisi olla toimiva. Kysymys voi olla tyyliin "mikä on viimeinen sana foorumin logossa" tai jotain muuta vastaavaa. Ilmeisesti ominaisuus tulee phpBB:ssä mukana nimellä Q&A Captcha. Sellaisella ainakin estettäisiin perus-phpBB-spämmibotit jotka etsivät oletusasetuksilla toimivia foorumeja.

cheant
Site Admin
Viestit: 442
Liittynyt: 05 Helmi 2017, 22:37
Paikkakunta: Tampere

Re: Foorumi spam

Viesti Kirjoittaja cheant » 06 Maalis 2017, 21:07

Tuo Q&A voisi varmasti olla kokeilimisen arvoinen eikä pitäisi merkittävästi hankaloittaa oikeita käyttäjiä (toivoen että kävijät ymmärtävät mihin logolla viitataan). Nyt on otettu kokeeksi käyttöön. Siihen sai onneksi useamman "oikean" vastauksen jos jollakulla meneekin vähän hakuammunnaksi :D

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija