Kuinka hyvin tasapainossa on Dreamscarredin psioniikka?

Yleiseen keskusteluun Pathfinderistä ja Societystä.
General discussion about Pathfinder and Society.
Tommi Brander
Viestit: 6
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 08:58

Kuinka hyvin tasapainossa on Dreamscarredin psioniikka?

Viesti Kirjoittaja Tommi Brander » 04 Huhti 2017, 14:03

Kysymys ei koske Pathfinder societya vaan Pathfinder-peliä yleisemmin. Lisäksi materiaali on kolmannen osapuolen julkaisemaa. Toivottavasti sopii silti tälle keskustelupalstalle.

Linkki materiaaliin: http://www.d20pfsrd.com/psionics-unleashed/

Yleiset internet-huhut kertovat, että psioniikkasäännöt olisivat yhtä hyvin tai paremmin tasapainossa kuin Paizon materiaali. (Kaikki hahmoluokat enemmän tai vähemmän tier 3 jne.)

Olen lueskellut sisältöä läpi ja mekaanisesti se näyttää toimivalta; tasapainoa en osaa arvioida kuin hyvin karkeasti. Toimivuus tarkoittaa sitä, että se näyttää seuraavan pelin muita sääntöjä ja toteuttavan asioita samalla tavalla, kun mahdollista.

Yksi pelaaja (joka tykkää optimoinnista) teki tällaisen esimerkkihahmon ensimmäiselle tasolle:
AEGIS, ihminen
STR: 20 (+2 brawn)=22
DEX: 12
CON: 12
INT: 12 +2(dualtalent)
WIS: 7
CHA: 7

AC=10+6(astral armor)+1(dex)=17
hp:10+1(con)

1/4 extra CP

skills: 5 points per level

Astral Armor: (ilmanen)brawn +2 str , (ilmanen)Improved damage , (1cp)Psionic Attacks , (2cp)Powerful build

vahinko: 3d6(large greatsword)+9(str)+3(improved damage)+1(psionic weapon ja focus päällä)+2d6(jos käyttää psionic focuksen)

tohit: 6(str)+1(bab)

Feats: psionic weapon
Sikäli kuin osaan arvioida, niin tuon vahinkopotentiaali on jokseenkin suuri (noin 23 tai 30 jos käyttää psionisen fokuksen, joka on hankala tehdä useammin kuin kerran taistelussa), eikä hahmo muutenkaan ole erityisen rampa paitsi sosiaalisesti. Aegikselle ainoastaan refleksipelastus on huono. Kyseinen hahmo ei juurikaan saa vahinkopotentiaaliaan nostettua enää matalilla tasoilla.


Kysymyksiä kokeneemmille:

1. Onko tietoa psioniikkasääntöjen yleisestä toimivuudesta ja tasapainoisuudesta?
2. Onko tuo hahmo niin kova kuin mitä DPS antaa ymmärtää?

Gastogh
Viestit: 43
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 14:23

Re: Kuinka hyvin tasapainossa on Dreamscarredin psioniikka?

Viesti Kirjoittaja Gastogh » 05 Huhti 2017, 04:36

En omista kyseistä kirjaa, joten ykköseen en osaa sanoa paljoakaan. Hyvin pikaisella vilkaisulla netistä löytyvien versioiden suuntaan näin että luokista 9/10 saa hyvän Will-saven ja 8/10 neljä tai enemmän skill pointtia. Näistä toinen on ihan kiva lisä mutta ensimmäinen vituttaa, ja onneks mun ei tarvii miettiä miten psioniikat on save DC:itä kompensoinnin nimessä nostaneet.

2: Vertailun vuoks perusbarbaari vois ragella, greatswordilla ja power attackilla tehdä 2d6+13 niin kauan kun ragerundeja riittää, osumisbonuksella +7, joten mistään uusista ja rajoja rikkovista luvuista ei ole kyse, vaikka +6, 5d6+13 on silti paljon. (Oletan että joku noista sen jipoista antaa sen käyttää tuota yli-isoa greatswordiaan ilman miinuksia.)

Pitkällä jänteellä wisdomin dumppaus sattuu Will-saveen (ja autohypnoosiin?), joka tasottaa tasapainoa hieman. Näyttää yleisesti ottaen ihan ok:lta, eikä mikään määrä fyysistä damagea kuitenkaan riko peliä niin paljon kun taiat.

Tommi Brander
Viestit: 6
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 08:58

Re: Kuinka hyvin tasapainossa on Dreamscarredin psioniikka?

Viesti Kirjoittaja Tommi Brander » 09 Huhti 2017, 15:24

Kiitos kommentista.

Yleisesta psioniikasta en ole kovin huolissani; taikuuteen verrattuna sen pitäisi olla kohtuullisen kesyä.

Avatar
NiTessine
Viestit: 256
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 13:01
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kuinka hyvin tasapainossa on Dreamscarredin psioniikka?

Viesti Kirjoittaja NiTessine » 30 Touko 2017, 11:19

Pelasin taannoin Loviatarin Lohikäärmeen vaatimus -kamppiksessa psychic warrioria Dreamscarredin säännöillä. Kyllähän se ihan toimiva oli, joskin hahmolla oli niin jatkuvan paska säkä että suurista tehoista ei voi puhua. Kyllä se hengissä selvisi ja ennen sokaistumistaan tokavikassa sessiossa joskus jopa ihan tehokas. Hahmolomake tuolla: http://mekanismi.sange.fi/pmwiki/pmwiki ... s/Jawarlal

Mitenkään hirveän syvällisesti mä en ole siihen sääntösettiin tutustunut tuota lukuun ottamatta, mutta mun mielestäni se näytti olevan tasapainossa ja oikeastaan pysyvän paremmin kasassa kuin ne WotCin psioniikkasäännöt, joihin se perustuu.

Näitähän ei voi suoraan verrata Paizon Occult Adventuresin hahmoluokkiin ja taikasääntöihin. Siinä missä tämä kama on enemmän semmosta scifin mielitaikuutta, Occult Adventures ponnistaa klassisesta okkultismista. Diggaan oikeastaan jälkimmäisestä tulkinnasta enemmän, myöskin siksi että taikapistejärjestelmät eivät ole mun juttuni.
Taivalkapteeni-emeritus.

https://nitessine.wordpress.com/

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa