Kuinka täytän kronikat nopeasti

Roll20:ssä tai muutoin verkossa paikasta riippumatta tapahtuvat pelit ja muut.
Games and other stuff taking place in Roll20 or otherwise on internet.
Avatar
NiTessine
Venture-Agent
Viestit: 841
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 13:01
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Kuinka täytän kronikat nopeasti

Viesti Kirjoittaja NiTessine »

Joskus on kyselty että miten ihmeessä saan kronikat etäpelaajilleni niin nopeasti, joten funtsin että selittäisin prosessini. Tämä ei ole itse keksimäni vaan opin sen jostain muualta, mutta en enää kuollaksenikaan muista, missä se oli. Tämä on näppärämpää kuin kuvatiedostojen tai skannereiden kanssa räplääminen ja lopputuloskin on parempilaatuinen.

PDF-softani on Foxit Reader. Se on ilmainen ja muutenkin enimmäkseen parempi kuin Adobe Reader, jonka kanssa itse asiassa en osaa tehdä näitä juttuja. Käytän sitä englanniksi mutta eiköhän nämä avaudu suomenkieliselläkin käyttiksellä.

Prosessi: avaa skenu. Mene kronikkasivulle ja paina Ctrl+P. Saat tulostinvalikon auki. Siinä on vasemmassa ylälaidassa valikko, josta voi valita tulostimen. Valitse ”Microsoft Print to PDF”. Kohdassa Print Range, klikkaa ”Current Page” ja sitten ”OK”. Tällä lailla saat tallennettua tämän sivun erillisenä PDF:nä. Tallenna se jonnekin, mistä löydät sen ja nimeä se jotenkin viisaasti. Itse käytän muotoa [skenun numero]-[päivämäärä], kuten esim. ”#1-06 2021-01-07”. Jos ennakoin että tästä täytyy tehdä hahmokohtaisia kappaleita, liitän loppuun ”master”.

Avaa kronikkatiedosto. Foxitin yläpalkissa on semmoinen kohta kuin Comment. Avaa se ja valitse työkaluksi Typewriter. Täytä master-dokumenttiin kaikki ne tekstikohdat, jotka ovat kaikille pelaajille samoja. Näitä ovat ainakin kronikan alareunan signeeraukset, päivämäärät, tapahtuman nimi ja niin edelleen. Nämä voi myös tehdä ennen peliä, joskaan yleensä ei tarvitse kun tämä menee niin nopeasti. Toinen käyttis työkalu on Text Markupin yliviivain, niille booneille, joita pelaajat eivät napanneet.

Kun olet varma että siinä on kaikki koko pöydälle yhteinen data, kuten ansaittu raha, maine ja niin edelleen, tallenna ja sulje master-tiedosto. Kopioi se ja tee siitä niin monta kopiota kuin tarvitset eri pelaajille. Ei kannata ruveta täyttämään kronikkaan mitään semmoista, mikä ei kuulu pelinjohtajan hommiin, kuten hahmon nimeä tai numeroa. Pelaajat osaavat nuo ihan itsekin. Yleensä isoin muuttuja on earn income -heiton tulos. Täytä pelaajakohtaiset datat kunkin omaan kronikkaan erikseen, tallenna tiedostot, pistä Discordissa privaviestin liitteenä menemään ja käy naputtelemassa peli Paizolaan. Prosessi on yleensä valmis vielä silloin kun pelaajat ovat heittämässä hetulaa äänikanavalla.
Taivalkapteeni-emeritus. VA Tampere.

https://nitessine.wordpress.com/